MASŁO KAKAOWE NIERAFINOWANE DO OPALANIA 200g

Nowy produkt

MASŁO KAKAOWE
Twarde nierafinowane 200g

Masło kakaowe do pielęgnacji skóry zarówno przed jak i po opalaniu.

Przyspiesza opalanie się skóry, poprawia jej naturalny koloryt, lekko natłuszcza i likwiduje uczucie szorstkości naskórka oraz zapobiega nadmiernej utracie wody. 

Masło kakaowe jest też naturalną odżywką do włosów zniszczonych, suchych, łamliwych

Idealne do wyrobu domowej czekolady, deserów.

Więcej szczegółów

30,00 zł brutto

Więcej informacji

MASŁO KAKAOWE Surowe Twarde Nierafinowane 200g

Какао масло, Cocoa oil, Kakaobutter, Aceite de cacao, Cacao-huile, Kakaový olej, Burro di cacao, Kakaóolaj, Kakao smör

Oferujemy nierafinowane, surowe, twarde, czyste filtrowane Masło Kakaowe o bardzo łagodnym prawie niewyczuwalnym czekoladowym zapachu.

W temperaturze pokojowej masło ma postać bardzo twardej masy, która po zetknięciu z ciałem i poprzez wytworzone przez pocieranie ciepło zaczyna się topić i idealnie rozprowadza się po skórze.

Przeznaczone jest do każdego rodzaju skóry. Jest to masło całkowicie naturalne, pozyskiwane z ziaren kakaowca.

Dojrzałe ziarna kakaowca są prane i mielone, w wyniku czego otrzymywana jest gęsta masa, z której w procesie tłoczenia otrzymuje się masło kakaowe, a odtłuszczone wytłoczyny, poddane powtórnemu mieleniu, przybierają postać proszku kakao (kuch kakaowy).

Dzięki takiemu procesowi produkcji oferowane masło zachowuje bogactwo antyoksydantów zwalczających wolne rodniki, co zapewnia wzrost jędrności i elastyczności skóry.

Masło kakaowe jest również bogate w nasycone kwasy tłuszczowe oraz nienasycony kwas oleinowy Omega 9. Dzięki temu działa przede wszystkim natłuszczająco i nawilżająco na suchą skórę.

Ze względu na własności natłuszczające, jak i ujędrniające, jest doskonałe na rozstępy, dla kobiet w ciąży, do masażu ciała i przy kuracjach odchudzających oraz w walce z cellulitem.

Masło znacząco przyspiesza opalanie, chroni przy tym skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV niszczącymi skórę. Ma naturalny filtr słoneczny 4. Nadaje skórze naturalny odcień brązu. 
Ma słodki smak i zapach. Idealna ochrona w trakcie kąpieli morskich i słonecznych.

Stanowi potężną ochronę dla włosów, dodaje im elastyczności i witalności, zapewnia nawilżenie, chroni je przed uszkodzeniami wywoływanymi zabiegami fryzjerskimi


Sposób użycia: 

Masło należy rozpuścić w dłoni przed nałożeniem. Równomiernie nakładać cienką warstwę na skórę. Wchłania się natychmiast nie zostawiając tłustych plam.   

Niewielką ilość masła wmasować we włosy oraz w skórę głowy na 10- 30 minut przed umyciem, owinąć głowę folią lub ręcznikiem. Po takiej kuracji włosy staną się natychmiast błyszczące i pełne życia.

Można używać je samo lub łączyć z innymi olejami, np ze słodkich migdałów.

Połączyć z olejem roślinnym w proporcjach 80 % masła i 20 % oleju roślinnego.
Masło roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie dolewamy do niego olej roślinny i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane jest mniej twarde i łatwiejsze w użyciu.

Właściwości:
  • mocno nawilżające i regenerujące
  • przyspieszające opalanie
  • uzupełniające w skórze niedobory witamin
  • nadające skórze piękny blask
  • wygładzające
  • przeciwzmarszczkowe
  • nie alergizujące
  • naturalny filtr słoneczny
Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do opalania
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu
  • do produkcji czopków
  • składnik domowej czekolady
Masełko pakowane w torebki celofanowe Waga netto 200g


MASŁO KAKAOWE w naszej ofercie jest nierafinowane czyste surowe.

Nie zawiera żadnych konserwantów, barwników, ani dodatków zapachowych, posiada delikatny prawie niewyczuwalny naturalny łagodny czekoladowy aromat.

Masło zawiera naturalne antyutleniacze, które neutralizują działanie wolnych rodników.

Nie jełczeje, można je przechowywać nawet kilka lat. 

Domowa czekolada składniki:

100 g masła kakaowego

6 łyżek kakao

2-4 łyżki miodu lub tyle samo ksylitolu

Dla wielbicieli smakowych czekolad proponuję dodać chili, wanilię, orzechy lub suszone owoce. Tłuszcz kakaowy jest twardy, najlepiej rozpuścić go w kąpieli wodnej - wkładając masło kakaowe z miską do naczynia z ciepłą wodą. Jak masło się rozpuści w temp.ok 40*C, dodać kakao, coś do posłodzenia miód lub ksylitol, wymieszać i wylać do małej foremki. Czekolada zastygnie w temperaturze pokojowej. Potem wystarczy ją podzielić na kawałeczki.

Po prostu Pychota!   Wszystko do nabycia w naszej ofercie :)


Termin przydatności
:
Wszystkie nasze produkty posiadają długi termin przydatności i pochodzą z regularnych dostaw.
W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji co do długości terminów, prosimy Państwa o kontakt: telefoniczny lub mailem.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: