OLEJ Z CZARNUSZKI ZIMNOTŁOCZONY NIGELLA 100ml

Nowy produkt

OLEJ Z NASION CZARNUSZKI KOSMETYCZNY

TŁOCZONY NA ZIMNO

NIGELLA SATIVA extra virgin 100ml. 

Więcej szczegółów

Dostępny

20,00 zł brutto

Więcej informacji

OLEJ Z CZARNUSZKI KOSMETYCZNY TŁOCZONY NA ZIMNO

NIGELLA SATIVA extra virgin 100ml. Olej z nasion czarnuszki

Drogocenne właściwości czarnuszki wykorzystywano już w medycynie starożytnej m.in. w Egipcie.
Czarnuszka nazywana była "złotem faraonów".
Do dziś w krajach arabskich czarnuszka uznawana jest za panaceum.
Można tam często spotkać się ze stwierdzeniem, że czarnuszka leczy wszystko oprócz śmierci.

Olejek z czarnuszki nazywany jest eliksirem młodości, gdyż w naturalny sposób regeneruje skórę dojrzałą, uelastycznia ją i wygładza zmarszczki.
Olej z czarnuszki jest tłoczony na zimno dzięki czemu zachowuje wszystkie substancje aktywne.

To naturalny antyoksydant, który niszczy wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się skóry.

Olej pozyskiwany jest z nasion czarnuszki ( Nigella Sativa ). Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolenowego (ponad 60%), witaminy A i E oraz soli mineralnych.

Olejek z czarnuszki polecamy:

  • Osobom poszukującym naturalnego produktu, wolnego od syntetycznych substancji;
  • Mającym problemy z trądzikiem
  • Osobom starszym
  • Miłośnikom domowej roboty kosmetyków - olejek sprawdza się przy produkcji mydła, kremu i balsamu.
  • Stanowi prawdziwy eliksir młodości o działaniu przeciwzmarszczkowym.
  • Stosowany na włosy niweluje łupież i uporczywe swędzenie skóry głowy oraz przeciwdziała ich wypadaniu.
  • Polecany do cery dojrzałej, która potrzebuje odpowiedniego nawilżenia (można stosować zamiast kremu do twarzy lub balsamu do ciała);
  • Szczególnie polecany na trądzik, wypryski i zatkane pory, które tworzą się za sprawą nieuregulowanej pracy gruczołów łojowych (olejek szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu);
  • do relaksacyjnego masażu, w tym aromaterapii.

 Skład:

Olej Kosmetyczny z pierwszego tłoczenia na zimno z ziaren czarnuszki 100ml.

Nigella Sativa Seed Oil

Kraj pochodzenia Egipt

Butelka szklana 100ml.

Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają długi termin przydatności i pochodzą z regularnych dostaw.
W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji co do długości terminów, prosimy Państwa o kontakt: telefoniczny lub mailem.

Prezentacja produktu ma charakter wyłącznie edukacyjny i nie stanowi porady lekarskiej w rozumieniu Ustawy z dnia 5 grudnia 1996r. o zawodach lekarza.
Treści zawarte w opisach aukcji w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji ze specjalistą.
Informacje dotyczące właściwości oraz działania oferowanego produktu zostały przygotowane na podstawie materiałów ogólnodostępnych.

Nie są one jednak gwarancją uzyskania identycznych efektów, gdyż to zależy od indywidualnego stanu zdrowia.